Renovatie | Kaleiverf

De firma Reynchemie is een Belgische fabrikant van chemische producten voor de (nieuw)bouw, de renovatie van oude gebouwen en industriële toepassingen. Het adviseren en opvolgen van projecten m.b.t. conservatie en restauratie van oude gebouwen doen wij in samenwerking met de firma’s Reynchemie N.V. en Storch Gmbh. Wij stellen hiervoor een aantal machines ter beschikking in verhuur.

Verfland is gespecialiseerd in het geven op maat van technisch- en kleuradvies en is hoofdverdeler van alle hieronder vermelde produkten.

Kaleiverf verven

Kaleien is een eeuwenoude schildertechniek. Het is eigenlijk een dunne kalk-pleisterlaag, eenvoudig met een blokborstel aan te brengen, met als resultaat een weer- en regenbestendige behandeling van de muur waardoor de onderstructuur (bv.metselwerk) zichtbaar blijft.

Kalei is uiteraard een ideaal restauratieproduct maar geeft ook bij nieuwbouw prachtige resultaten.

De firma Reynchemie fabriceert een kant en klare kaleimortel op basis van de witte kalk van St.Astier, gemalen calciumcarbonaat en een kleine hoeveelheid wit zand. Geen cement!

Cement gebonden kaleimortels zijn immers zeer zoutgevoelig waarbij onthechting van de ondergrond gemakkelijk voorkomt. De dampdoorlaatbaarheid en elasticiteit van cementmortels zijn uitermate slechter dan kalkgebonden mortels.

Kaleiverf is van nature uit gebroken wit van kleur. Om witte of gekleurde matte afwerkingen te realiseren (volgens kleurenkaart) op nieuwe en oude constructies wordt er een minerale verf gebruikt als eindlaag, zoals de RC CALCO. Dit is een traditionele kalkverf, klaar voor gebruik, zowel voor binnen als buitentoepassingen. De basis is vette luchtkalk (minstens 4 maanden verouderd), minerale vulstoffen en natuurlijke pigmenten. RC CALCO is zeer dampdoorlatend en is de ideale, esthetische en langdurige bescherming voor alle minerale ondergronden (metselwerk, pleister, beton, …), in het bijzonder voor restauratie en renovatie maar ook voor nieuwbouw. Het is de ideale afwerking voor kalei.

Labels

renovatie, renoveren, renovatie bouw, en renovatie, badkamer renovatie, renovatie premie, renovatie woning, huis renoveren, kosten renovatie, architect renovatie, de renovatie, in renovatie, renovatie voor, bij renovatie, dak renovatie, renovatie sanitair, & renovatie, keuken renovatie, renovatie hoeve, renovatie houten, renovatie huis, gevel renovatie, renovatie advies, renovatie huizen, renovatie isolatie, renovatie nieuwbouw, renovatie oude, renovatie ramen, trap renovatie, glas renovatie, renovatie gebouw, renovatie limburg, www renovatie, aannemer renovatie, renovatie badkamers, kostprijs renovatie, renovatie hout, renovatie woningen, na renovatie, op renovatie, prijs renovatie, prijzen renovatie, renovatie boerderij, renovatie deuren, renovatie herenhuis, renovatie hotel, renovatie project, renovatie vloer, algemene renovatie, foto’s renovatie, gevel renoveren, het zelf renovatie, kost renovatie, met renovatie, of renovatie, renovatie werken, totaal renovatie, zelf renovatie, offerte renovatie, renovatie en nieuwbouw, renovatie oud, duurzaam renoveren